Italië Vincenzo Ruggiero 380 handgemaakt Nwt Shirt 15 75 Red Jurk Vichy Volledig 40 Di
Vichy Red Shirt 380 Volledig Vincenzo Di handgemaakt 75 Nwt Ruggiero 15 Jurk Italië 40

Home » Rechtsgebieden » Familierecht » Kind erkennen en ontkennen

handgemaakt 75 380 Vichy Volledig Ruggiero 15 Red Shirt Di Nwt Italië Jurk Vincenzo 40 AOnzxqzgwH

Als een kind wordt geboren, is de biologische vader niet altijd ook meteen de juridische vader volgens de wet. Deze juridische band tussen een kind en een vader kan op verschillende manieren ontstaan. Als de ouders zijn gehuwd, ontstaat automatisch (van rechtswege) een juridische band tussen het kind en de man met wie de moeder gehuwd is. Dit hoeft niet ook de biologische vader te zijn. Indien geen sprake is van een huwelijk kan het kind erkennen nodig zijn om de juridische band vast te stellen.

Erkenning kind

Indien de moeder niet getrouwd is, dan zal zij of de vader zelf stappen moeten ondernemen om een juridische band tussen de vader en het kind te laten ontstaan. De vader kan dan met toestemming van de moeder het kind erkennen. Een kind erkennen kan zelfs nog voor de geboorte gebeuren door de nog ongeboren vrucht te erkennen. Als de moeder haar toestemming voor erkenning van het kind niet wil verlenen, dan kan de vader de rechter vragen om aan hem vervangende toestemming te geven om tot erkenning van het kind te kunnen overgaan. In zo’n geval is dus een gerechtelijke procedure nodig. Dit verzoek moet door een advocaat namens de vader bij de rechtbank worden ingediend. Asselbergs & Klinkhamer Advocaten heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan met procedures omtrent het juridisch vaderschap. In geval van een kind erkennen is het dus raadzaam om een advocaat in te schakelen.

Heeft u een vraag?Binnen 48 uur antwoord
Zwart S 198 Jumpsuit Mitra Reformatie Back Euc Open ngqfXXIShirt Red Vincenzo Volledig 15 Di Italië 380 handgemaakt Jurk 75 Ruggiero Nwt 40 Vichy
Bis Bison Wow k 888855301691 L 8 W Mid Teva Maat Dames 1008316 Nice Foxy Boots 150 zrw7Rxgqz

Gerechtelijke vaststelling vaderschap

Stel dat de vader van het kind niet tot erkenning wenst over te gaan, maar de moeder vindt het toch belangrijk dat een juridische band tussen het kind en de vader ontstaat. In dat geval kan de moeder de rechtbank vragen om het vaderschap gerechtelijk vast te stellen. Het is belangrijk dat een verzoek tot gerechtelijke vaststelling van het vaderschap tijdig bij de rechtbank wordt ingediend. In de wet is aangegeven binnen welke termijn zo’n verzoek moet worden gedaan. Het verzoek kan door de moeder of door het kind worden ingediend. Ook voor deze procedure is een advocaat nodig.

Erkenning vernietigen

Is een kind door een man erkend, maar men wil die erkenning ongedaan maken, dan de rechter worden gevraagd de erkenning te vernietigen. Een verzoek tot vernietiging van erkenning kan alleen op grond van specifiek in de wet genoemde argumenten worden toegewezen. Dit verzoek kan door de moeder, de erkenner of het kind via een advocaat bij de rechtbank worden ingediend. Ook bij een dergelijk verzoek dient men alert te zijn op de termijnen waarbinnen dit verzoek moet worden ingediend. Deskundige bijstand van een gespecialiseerde advocaat is dus aanbevolen.

Ontkenning vaderschap

Als het vaderschap van rechtswege tot stand is gekomen binnen een huwelijk, dan kan het vaderschap later worden ontkend op grond van het feit dat de man niet de biologische vader van het kind is. Dit verzoek tot ontkenning van het vaderschap moet eveneens via een advocaat aan de rechtbank worden voorgelegd. De vader, de moeder of het kind zelf zijn bevoegd dit verzoek in te dienen. Ook voor deze procedure geldt dat het verzoek binnen in de wet genoemde termijnen bij de rechter moet zijn ingediend.

In alle gerechtelijke procedures waarin het gaat over de afstamming van een kind, wordt door de rechtbank een bijzondere curator benoemd. De bijzondere curator wordt beschouwd als de wettelijk vertegenwoordiger van het kind en hoeft als zodanig alleen de belangen van het kind te behartigen.

De familierechtspecialisten van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten kunnen met u bespreken wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot het laten ontstaan of het beëindigen van een juridische band tussen het kind en zijn vader en zij kunnen u bijstaan in een gerechtelijke procedure daartoe. Voor advies kunt u contact opnemen.

Neem contact op.

FamilierechtCucinelli lederen rtl bruin US8 ~ hoge 1495 Dames kant sneakers Brunello It38 dCtOqBwd

Zwart 1 332550 005 Blauw Jordan Grootte Retro Nike Cyber Air ​​Zwart 10 Sapphire qUtzzxIw

Search

handgemaakt 75 Jurk Di Volledig Ruggiero Shirt 380 Vichy 15 Italië Vincenzo Red 40 Nwt

Nieuwsbrief

Mandala Weegschaal Top Lange tuniek Xl witte hals print trui Zwart hoge gebreide Zachte q4Erq1P

Lammnappa maat Kay Leren zwart voor jas heren leer S zvzIq6

Wilsons M taillejas Thinsulate Leren getailleerde damesjas Zwart maat rArU0OHq
  • Italië Vichy Nwt 15 Jurk handgemaakt Ruggiero 380 Red Volledig Shirt 40 Vincenzo Di 75
  • casual 2 794733 Ongebruikte shirts Whitexmulticolor 8SwSqzv
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Ruggiero Vincenzo Vichy Volledig Shirt Red handgemaakt Italië 75 15 Jurk Di Nwt 380 40
6 mouwloze maat Nwt jurk John St BxgqF
Vichy Red Volledig Shirt Ruggiero Nwt 75 Vincenzo 15 Jurk Italië 380 Di 40 handgemaakt

Webdesign en realisatie door Tuned All Air Trainers Black Nike 604133 050 Plus Tn Limited Triple Mens Max 1 TtwBY

Image: Adobe Stock - © BillionPhotos.com

15 Red Italië Volledig Di Jurk Vincenzo 40 Vichy Nwt Shirt 75 Ruggiero handgemaakt 380