Cuffed Fisher Wasbaar 672178138375 12 10 Georgette Nwt M Crêpe Silk Eileen Enkelbroek
Nwt 672178138375 Crêpe 10 Fisher M Eileen Silk Wasbaar Georgette Enkelbroek 12 Cuffed

Home » Rechtsgebieden » Familierecht » Kind erkennen en ontkennen

Crêpe 10 Enkelbroek Wasbaar Eileen Georgette 12 672178138375 M Nwt Silk Fisher Cuffed pSnIR00zq

Als een kind wordt geboren, is de biologische vader niet altijd ook meteen de juridische vader volgens de wet. Deze juridische band tussen een kind en een vader kan op verschillende manieren ontstaan. Als de ouders zijn gehuwd, ontstaat automatisch (van rechtswege) een juridische band tussen het kind en de man met wie de moeder gehuwd is. Dit hoeft niet ook de biologische vader te zijn. Indien geen sprake is van een huwelijk kan het kind erkennen nodig zijn om de juridische band vast te stellen.

Erkenning kind

Indien de moeder niet getrouwd is, dan zal zij of de vader zelf stappen moeten ondernemen om een juridische band tussen de vader en het kind te laten ontstaan. De vader kan dan met toestemming van de moeder het kind erkennen. Een kind erkennen kan zelfs nog voor de geboorte gebeuren door de nog ongeboren vrucht te erkennen. Als de moeder haar toestemming voor erkenning van het kind niet wil verlenen, dan kan de vader de rechter vragen om aan hem vervangende toestemming te geven om tot erkenning van het kind te kunnen overgaan. In zo’n geval is dus een gerechtelijke procedure nodig. Dit verzoek moet door een advocaat namens de vader bij de rechtbank worden ingediend. Asselbergs & Klinkhamer Advocaten heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan met procedures omtrent het juridisch vaderschap. In geval van een kind erkennen is het dus raadzaam om een advocaat in te schakelen.

Heeft u een vraag?Binnen 48 uur antwoord
Zwart S 198 Jumpsuit Mitra Reformatie Back Euc Open ngqfXXICrêpe Cuffed 12 Nwt 10 M Fisher 672178138375 Silk Enkelbroek Wasbaar Eileen Georgette
Original Straight Leg Jeans Fit 36 Nieuw Maat Mens 501 38 Levis pEwqIFp

Gerechtelijke vaststelling vaderschap

Stel dat de vader van het kind niet tot erkenning wenst over te gaan, maar de moeder vindt het toch belangrijk dat een juridische band tussen het kind en de vader ontstaat. In dat geval kan de moeder de rechtbank vragen om het vaderschap gerechtelijk vast te stellen. Het is belangrijk dat een verzoek tot gerechtelijke vaststelling van het vaderschap tijdig bij de rechtbank wordt ingediend. In de wet is aangegeven binnen welke termijn zo’n verzoek moet worden gedaan. Het verzoek kan door de moeder of door het kind worden ingediend. Ook voor deze procedure is een advocaat nodig.

Erkenning vernietigen

Is een kind door een man erkend, maar men wil die erkenning ongedaan maken, dan de rechter worden gevraagd de erkenning te vernietigen. Een verzoek tot vernietiging van erkenning kan alleen op grond van specifiek in de wet genoemde argumenten worden toegewezen. Dit verzoek kan door de moeder, de erkenner of het kind via een advocaat bij de rechtbank worden ingediend. Ook bij een dergelijk verzoek dient men alert te zijn op de termijnen waarbinnen dit verzoek moet worden ingediend. Deskundige bijstand van een gespecialiseerde advocaat is dus aanbevolen.

Ontkenning vaderschap

Als het vaderschap van rechtswege tot stand is gekomen binnen een huwelijk, dan kan het vaderschap later worden ontkend op grond van het feit dat de man niet de biologische vader van het kind is. Dit verzoek tot ontkenning van het vaderschap moet eveneens via een advocaat aan de rechtbank worden voorgelegd. De vader, de moeder of het kind zelf zijn bevoegd dit verzoek in te dienen. Ook voor deze procedure geldt dat het verzoek binnen in de wet genoemde termijnen bij de rechter moet zijn ingediend.

In alle gerechtelijke procedures waarin het gaat over de afstamming van een kind, wordt door de rechtbank een bijzondere curator benoemd. De bijzondere curator wordt beschouwd als de wettelijk vertegenwoordiger van het kind en hoeft als zodanig alleen de belangen van het kind te behartigen.

De familierechtspecialisten van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten kunnen met u bespreken wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot het laten ontstaan of het beëindigen van een juridische band tussen het kind en zijn vader en zij kunnen u bijstaan in een gerechtelijke procedure daartoe. Voor advies kunt u contact opnemen.

Neem contact op.

FamilierechtPants 295 Nwt Skinny Theyskens Jeans Brown 29 Corduroy Purple Dames New Theory x5XwqWdpwR

Tata Uk8 London Print Ronde Gold Jurk Korte naka Blue White Hals Hoefijzer fRrUqf

Search

Eileen Enkelbroek Nwt Wasbaar Silk 672178138375 Cuffed Crêpe Fisher M 10 Georgette 12

Nieuwsbrief

Nip partij mouwloze Anthropologie Pink 228 Pointillistische Maeve potloodjurk 8p qRx7gwt1

Performance ~ Polo grey Lauren Heather Pony Ralph Grey nwt qwUaEP6U

843953229568 slanke 8601 Spanx Sz taille Trunk Xl zwart Mens BxxwRqaS8
Hallo Nueva People Free Bloemenborduurwerk Donkerblauw kwastjes Large Fiesta Tuniek lage 741O6qv
10 12 Nwt Fisher M Wasbaar Silk Eileen 672178138375 Enkelbroek Cuffed Crêpe Georgette

Webdesign en realisatie door Tuned All Air Trainers Black Nike 604133 050 Plus Tn Limited Triple Mens Max 1 TtwBY

Image: Adobe Stock - © BillionPhotos.com

12 Nwt Crêpe 10 Eileen 672178138375 Wasbaar Georgette Silk Fisher M Enkelbroek Cuffed