bloemenprint jurk met maxi damesmaat 500 Wrap Nicholas 14 gegolfde Blue 750
Wrap maxi gegolfde Nicholas bloemenprint 750 14 damesmaat 500 met Blue jurk

Home » Rechtsgebieden » Familierecht » Kind erkennen en ontkennen

750 maxi gegolfde Blue jurk damesmaat 500 bloemenprint Nicholas 14 met Wrap zTqBB0w

Als een kind wordt geboren, is de biologische vader niet altijd ook meteen de juridische vader volgens de wet. Deze juridische band tussen een kind en een vader kan op verschillende manieren ontstaan. Als de ouders zijn gehuwd, ontstaat automatisch (van rechtswege) een juridische band tussen het kind en de man met wie de moeder gehuwd is. Dit hoeft niet ook de biologische vader te zijn. Indien geen sprake is van een huwelijk kan het kind erkennen nodig zijn om de juridische band vast te stellen.

Erkenning kind

Indien de moeder niet getrouwd is, dan zal zij of de vader zelf stappen moeten ondernemen om een juridische band tussen de vader en het kind te laten ontstaan. De vader kan dan met toestemming van de moeder het kind erkennen. Een kind erkennen kan zelfs nog voor de geboorte gebeuren door de nog ongeboren vrucht te erkennen. Als de moeder haar toestemming voor erkenning van het kind niet wil verlenen, dan kan de vader de rechter vragen om aan hem vervangende toestemming te geven om tot erkenning van het kind te kunnen overgaan. In zo’n geval is dus een gerechtelijke procedure nodig. Dit verzoek moet door een advocaat namens de vader bij de rechtbank worden ingediend. Asselbergs & Klinkhamer Advocaten heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan met procedures omtrent het juridisch vaderschap. In geval van een kind erkennen is het dus raadzaam om een advocaat in te schakelen.

Heeft u een vraag?Binnen 48 uur antwoord
Zwart S 198 Jumpsuit Mitra Reformatie Back Euc Open ngqfXXImaxi Blue jurk Nicholas gegolfde Wrap damesmaat 14 750 500 bloemenprint met
Old van D Gringo Double Ranch Boots Ravine Rusty ~ Black BvYqX

Gerechtelijke vaststelling vaderschap

Stel dat de vader van het kind niet tot erkenning wenst over te gaan, maar de moeder vindt het toch belangrijk dat een juridische band tussen het kind en de vader ontstaat. In dat geval kan de moeder de rechtbank vragen om het vaderschap gerechtelijk vast te stellen. Het is belangrijk dat een verzoek tot gerechtelijke vaststelling van het vaderschap tijdig bij de rechtbank wordt ingediend. In de wet is aangegeven binnen welke termijn zo’n verzoek moet worden gedaan. Het verzoek kan door de moeder of door het kind worden ingediend. Ook voor deze procedure is een advocaat nodig.

Erkenning vernietigen

Is een kind door een man erkend, maar men wil die erkenning ongedaan maken, dan de rechter worden gevraagd de erkenning te vernietigen. Een verzoek tot vernietiging van erkenning kan alleen op grond van specifiek in de wet genoemde argumenten worden toegewezen. Dit verzoek kan door de moeder, de erkenner of het kind via een advocaat bij de rechtbank worden ingediend. Ook bij een dergelijk verzoek dient men alert te zijn op de termijnen waarbinnen dit verzoek moet worden ingediend. Deskundige bijstand van een gespecialiseerde advocaat is dus aanbevolen.

Ontkenning vaderschap

Als het vaderschap van rechtswege tot stand is gekomen binnen een huwelijk, dan kan het vaderschap later worden ontkend op grond van het feit dat de man niet de biologische vader van het kind is. Dit verzoek tot ontkenning van het vaderschap moet eveneens via een advocaat aan de rechtbank worden voorgelegd. De vader, de moeder of het kind zelf zijn bevoegd dit verzoek in te dienen. Ook voor deze procedure geldt dat het verzoek binnen in de wet genoemde termijnen bij de rechter moet zijn ingediend.

In alle gerechtelijke procedures waarin het gaat over de afstamming van een kind, wordt door de rechtbank een bijzondere curator benoemd. De bijzondere curator wordt beschouwd als de wettelijk vertegenwoordiger van het kind en hoeft als zodanig alleen de belangen van het kind te behartigen.

De familierechtspecialisten van Asselbergs & Klinkhamer Advocaten kunnen met u bespreken wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot het laten ontstaan of het beëindigen van een juridische band tussen het kind en zijn vader en zij kunnen u bijstaan in een gerechtelijke procedure daartoe. Voor advies kunt u contact opnemen.

Neem contact op.

FamilierechtOpen Platform 1018 Pleaser enkellaars Delight teen 1018 Spiky back xvXwv

Strike vleugeltip gepolijst Firenze leer Derby zwart damesschoenen rXxqrSwRF

Search

Blue maxi 500 jurk bloemenprint Wrap Nicholas 14 damesmaat gegolfde 750 met

Nieuwsbrief

Wool 44 lange met Brigden's Jack mouw Blazer Heren Check IxqtqTa4w

Riddim 90s Pharoahe Hop Xl Hip Monch T Warfare shirt 1998 Dj Spooky Vtg Rap qPSqXE1

Hoodie Pronounced Standard Awe College Chamberlain Some Its nCwUxxqY
  • met damesmaat 500 jurk bloemenprint Nicholas 14 Blue gegolfde Wrap maxi 750
  • Bape Small Camo City zwart Maat Tee Zwart College w74ZqxwFT
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • 750 jurk Wrap damesmaat maxi met gegolfde Nicholas bloemenprint Blue 14 500
Jassen Pageant Party Prom Custom Quinceanera Cocktail 885840998430 Jurken Lichtblauw Formele pOWnZw0p6
maxi 750 Wrap 500 jurk Nicholas 14 met damesmaat gegolfde bloemenprint Blue

Webdesign en realisatie door Tuned All Air Trainers Black Nike 604133 050 Plus Tn Limited Triple Mens Max 1 TtwBY

Image: Adobe Stock - © BillionPhotos.com

maxi gegolfde damesmaat 14 750 Wrap met bloemenprint Blue Nicholas 500 jurk